Vodič za mladiće u sex biznisuVodič za mladiće u seks biznisu

Sa seksom zarađivati novac može biti super ali isto tako i sranje

Nekad je sve u najboljem redu. Na primer, ako ti je dobro i uloviš dobru mušteriju. Ako on zahteva samo ono što ste se ranije dogovorili, to isto može biti sasvim u redu. A može se i nešto zaraditi.

Nekad sve ispadne drugačije, nekad se desi sranje

To su ti dani kada sve krene naopako. Bez mesta za spavanje, ne osećaš se dobro a potrebna ti je lova. A nigde mušterije. I onda ako se iznerviraš zato što se tako loše osećaš više niko neće da ti priđe.

Tim danima teško da možeš misliti na svoje zdravlje. Bez obzira na to moraš paziti šta ćeš: ako ne praktikuješ bezbedan seks postoji mogućnost da fasuješ uzročnik koji donosi AIDS. A možeš i dobiti bolest koja se prenosi putem seks, tzv. seksualno prenosive bolesti SPB.

Ako dobiješ jednu od SPB onda to zna biti velika gnjavaža. U svakom slučaju to znači da nekoliko dana ne može raditi.

Ako radiš na ulici, na železničkoj stanici, u kafani ili u parku, svoj si gazda. Ali zato ti sve sam moraš regulisati. Moraš voditi računa o tome, da imaš kondome i sredstva za podmazivanje.

I ako radiš u nekom klubu ili sopstvenom stanu, trebaš paziti da imaš dobre kondome i sredstva za podmazivanje pri ruci.

Bolesti koje se prenose seksualnim putem

Kod posla u seks biznisu se može desiti da dobiješ bolest koja se prenosi seksualnim putem. Najpoznatije su triper, sifilis i hepatitis. Postoje još neke manje poznate koje takođe ne treba zapostaviti. Od nekih SPB se možeš štititi, a od nekih ne. To je rizik u poslu. Ako znaš kako prepoznati SPB kod sebe ili kod mušterije, to ti već pomaže da bi mogao sigurnije raditi. Ako dobiješ SPB, moraš računati na kraće ili čak duže radne pauze. A to onda osetiš u novčaniku. Ako se SPB ne izleče, mogu se iskomplikovati. Svesno prenošenje SPB je uostalom kažnjivo!

Kao što je rečeno: od nekih SPB se možeš štititi a od nekih ne. Prepoznati i lečiti je najbolja strategija za uspešan rad.

Idi uvek kod lekara ili u dom zdravlja, čim primetiš da nešto nije u redu. Odbij divlje «lečenje» od mušterije. Nikada ne znaš: koje ćeš medikamente dobiti i da li deluju.

Kako se mogu dobiti SPB?

Ako imaš seks sa nekim koji ima jednu od SPB, onda se vrlo lako možeš zaraziti. Sa sefer seksom smanjuješ rizik zaraze koji ne možeš skroz isključiti. Većina SPB se prenose kontaktom sluzokoža. Sluzokoža se nalazi u ustima, dupetu, u penisu i u oku.

Kako smanjiti rizik za prenošenje SPB?

Kod seks uvek koristi kodnom.

Pušenje samo sa kondomom.

Odbij lizanje čmara.

Ne ljubi se u usta.

Kako se rešiti jedne SPB?

Mnoge SPB može doktor izlečiti, po principu što pre to bolje. Ako ništa ne preduzimaš biće gore a vremenom može biti čak i opasno. Neke SPB mogu biti opasne, na primer sifilis i hepatitis B, hepatitis C je čak smrtonosan. Jednom ili dva put godišnje pregledaj se na SPB.

Da li može izvršiti vakcinacija protiv SPB?

Protiv haptitisa A i B se možeš vakcinisati u domu zdravlja ili kod lekara. Vakcinacija se sastoji od više injekcija, koje se moraju u određenim vremenskim razmacima sprovesti. Protiv ostalih SPB trenutno ne postoji nikakva vakcina. Tu pomaže jedino redovna kontrola u domu zdravlja ili kod lekara, jer od nekoliko SPB se uvek možeš razboleti.

Kako se razlikuju vrste hepatitisa?

Postoje najmanje šest tipova hepatitisa, koje se označavaju jednim slovom.

Hepatitis A i B možeš dobiti ili preneti seksualnim odnosom. Većinom se hepatitis prenosi «fekal-oralno». To znači kod lizanja čmara. Do pojave simptoma hepatitisa potrebno je da proteknu dvije do četiri nedelje. U međuvremenu možeš da zaraziš svoje mušterije i prijatelje.

Hepatitis C možeš samo dobiti putem krvi. Prema tome posebno su ugroženi narkomani koji koriste zajedničku iglu i osobe koje primaju transfuziju. Takođe ako pri seksualnim odnosima dolazi do krvarenja. Hepatitis C je opasan zato što se leči samo veoma jakim medikamentima, i to samo u 25% slučajeva; 75% zaraženih moraju računati sa trajnim oštećenjima jetre, koje može izazvati smrt.

Seksualno prenosive bolesti

Triper – Nakon 2 do 14 dana. Bolovi pri mokrenju, žućkasto izlučenje iz penisa, svrab u čmaru, bolovi u grlu su mogući, a razvoj bolesti može biti i bez simptoma!

Sifilis – Bezbolni čirevi sa krastama po rubovima, suva koža, povišena temperatura, otok limfnih čvorova, osip, često bez simptoma, lako možeš prevideti.

Kandida – Svrab, perut na glaviću, bele fleke na vratu.

Stidne vaši – Svrab, sitne, crne vaši među stidnim dlačicama

Kondilomata – Spolne bradavice – Nekad nevidljive bradavice na glaviću, u ili na čmaru, svrab.

Klamidije – Bolovi pri mokrenju, vodenasta izlučenja. Bolovi u zglobovima. Često bez značajnih tegoba.

Šuga – Svrab, crveni osip po čitavom telu, često među prstima i u zglobu kolena.

Uretritis – Bolovi pri mokrenju, bledunjava izlučenja. Bolovi u testisima.

Herpes – Prištići na usnama, na penisu, na čmaru ili u grlu. Prištići nestaju, ali se ponovo pojave ako si bolestan.

Hepatitis A – Umor, žućkasta koža, žućkaste beonjače, smeđi urin, svetla stolica, proliv, simptomi slični gripu, može se uz niz vakcina sprečiti.

Hepatitis B - Kao kod hepatitisa A, samo mnogo gore, ponekad bolovi u jetri, mučnina, povraćanje, ponekad bez simptoma, može se uz niz vakcina sprečiti.

Hepatitis C – Kao kod hepatitisa A, vakcinacija ne postoji, odnosi se na ljude koji koriste zajedničku iglu za drogiranje. Može se i preneti kod transfuzije krvi. Većinom komplikovani razvoj bolesti.

HIV i AIDS

Poštovanje navedenih saveta vezanih za SPB je istovremeno najbolja zaštita od HIV virusa koji izaziva AIDS.

Šta je HIV, šta je AIDS?

HIV je naziv virusa kojim se možeš inficirati.

Bolest koju može izazvati, naziva se AIDS.

Najvažnije ukratko:

Jako veliki rizik zaraze HIV virusom postoji za tebe ako:

  • ne koristiš kondom kod jebanja.
  • onaj koji te jebe ne koristi kondom.
  • ti kod pušenja svrši u usta.
  • za ubrizgavanje droge upotrebiš iglu koju je pre tebe neko drugi koristio.

Veliki rizik za tebe postoji i ako: koristiš alkohol i druge droge dok radiš. Stvaraju ti prividno olakšanje ali postaješ neoprezan!

Može li se AIDS izlečiti?

Po prirodi čovek poseduje supstance u krvi koje ga štite od bolesti. Ljudima SA AIDS ta zaštita više ne funkcioniše dovoljno. Zbog toga oboljevaju od drugih bolesti i infekcija od kojih mogu umreti.

Infekcije se mogu izvesno vreme prilično dobro lečiti medikamentima. Virus HIV može se upotrebom nekih novih lekova privremeno suzbiti, tako da se u lekarskim nalazima ne može utvrditi iako je još uvek prisutan u organizmu. Skriva se na primer u unutrašnjim organima i u limfnim čvorovima. Virus se i dalje može prenositi.

Zapamti:

Niko ne može odrediti period uzimanja medikamenata.

Niko ne zna da li trajnim korišćenjem lekovi ostaju delotvorni.

Ne podnose svi te medikamente.

Terapija je komplikovana, a za mladiće u seks biznisu teško izvodljiva (uvek u isto vreme i do nekoliko desetina tableta dnevno).

Vakcine još nema.

Trenutno se samo može reći da se mnoge infekcije koje spadaju u bolesničku sliku AIDS mogu prilično dobro izlečiti. Životna dob ljudi sa AIDS je u porastu to ne znači da se AIDS može potpuno izlečiti!

Šta je rizičan seks?

Rizičan seks je, ako sperma ili krv dopre u tvoj organizam ili u organizam tvog seksualnog partnera. Znači rizičnim seksom se prenose virus HIV i SPB.

Zavisi li rizik zaraze HIV od broja seksualnih partnera?

Ako se pridržavaš pravila bezbednog seksa onda ne. Rizičan seks sa jednom osobom je već veliki rizik. To važi i za seksualne partnere u koje si zaljubljen. Iako ti teško pada: Ljubav nije zaštita od AIDS.

Poverenje znači: koristiti kondome i sredstva za podmazivanje.

Stvar je u tome kako praktikuješ seks a ne s kim i koliko često.

Može li se prepoznati dali je neko inficiran HIV?

NE! Neko ko već ima AIDS može sasvim zdravo izgledati.

Dobija li se AIDS od seksa sa muškarcem?

Ne ako praktikuješ bezbedan seks. Onda možeš bez rizika imati seks sa muškarcem. Uostalom za seks sa ženama važi isto pravilo.

Koliko puta mi se može desiti da imam seks sa nekim ko je zaražen virusom?

To ti niko ne može reći. Ako si imao seks sa mnogim muškarcima i ženama onda je verovatno neko od njih bio zaražen. Kod deset muškaraca koji redovno menjaju partnere velika je verovatnoća da jedan od njih ima virus. Sa bezbednim seksom ne moraš da brineš.

Šta je bezbedan seks?

Bezbedan seks je kad kod jebanja i pušenja imaš dobre kondome i sredstvo za podmazivanje. Koristi kondome kad pušiš kurac. Ukoliko ti ili tvoja mušterija želi da puši bez kondoma, pripazi da ti sperma ne uđe u usta. Radije koristi kondome, oni štite i od SPB. Kapi strasti su kod pušenja manji rizik što se tiče HIV. Kad koristiš veštački penis ili slične igračke, vodi računa o tome da ih samo jedna osoba koristi. I kod žešćih seksualnih igara, npr. Bičevanja, moraš pripaziti da vam se ne meša krv. Zato uvek istu osobu istim bičem bičevati. Bezbedan seks sa ženama: i sa ženama uvek koristi kondome. Bezbedan seks znači da postoji veoma mali rizik da se zaraziš HIV.

Najvažnija pravila su:

Seks nikada bez kondoma i sredstva za podmazivanje

Kod pušenja pazi da sperma ne uđe u usta, koristi kodnom

Paziti da ni sperma niti krv dospeju u organizam

Paziti da sperma niti krv ne dospeju u otvorene rane

Veštački penis i ostale igračke samo u jedno dupe, u tvoje ili njegovo, nikada ne koristiti iste zajedno.

Kod SM ili kod pirsinga trebao bi stvarno znati šta radiš inače može doći do infekcije i neželjenih povreda. I kod stalnih mušterija ostaje rizik.

Može li se inficirati HIV ako...

mu drkaš rukom?

NE

 

ga masiraš?

NE

 

mu guraš prst u čmar?

NE

Bolje navuci rukavicu

mu guraš šaku u čmar?

NE

Bolje navuci rukavicu

ga tučeš i bičuješ?

NE

 

ga poljubiš ili ljubiš u usta?

NE

 

mu pušiš bez da ti svrši u usta?

NE

Bolje sa kondomom

mu pušiš i njegova sperma dospe u usta?

DA

 

mu ližeš čmar?

NE

Ako nema krvi u ili oko čmara

ti ga on drka?

NE

 

ti ga puši?

NE

 

ti ga puši i ti mu svršiš u usta?

NE

Ali on!!!

ga tucaš bez kondom?

DA

I ako ne svršiš

ga tucaš sa kondomom i sredstvom za podmazivanje?

NE

 

mu je prst u tvom čmaru?

NE

 

ti liže čmar?

NE

 

te tuca bez kondoma?

DA

I ako ne svrši

ti gura šaku?

NE

Bolje sa rukavicom


I onda još postoji tzv. prljavi seks

Može se reći da izmet i mokraća nisu rizik faktori za prenošenje HIV, ako se pridržavaš pravila igre! Druge bolesti se mogu preneti tim putem. Pazi da ti kod prljavog seksa ništa ne dopre u usta ili u oči!

Kondom i sredstva za podmazivanje

Ako ti nekoga tucaš ili ako ga ti primaš moraš koristiti dobre kondome i sredstva za podmazivanje čiji sastojak je silikon ili na bazi vode i glicerina.

Nikada ne koristi masna sredstva za podmazivanje kao npr. Kremu, ulje za bebe, margarin, jer oštećuju kondom.

Dogovori se sa mušterijom da koristi samo tvoje kondome!

Čmar muškarca je uži i ne postoje vlažan kao vagina. To znači kondom mora štošta izdržati. Prema tome koristi samo prikladne kondom EXTRA safe.

Sredstva za podmazivanje KY jelly, Softglide, Masculin, Eros, Wet Stuff, koji se teško nabavljaju kod nas. Možeš koristiti čisti glicerin iz apoteke. Nemoj da štetiš.

Zbog čega se zna kondom pokidati?

Za to postoji više razloga:

Ako ti se kod seksa pokida kondom onda si verovatno upotrebio pretanak kondom.

Rok trajanja je istekao.

Mogao si kod otvaranja pakovanja ili kod navlačenja kondom oštetiti noktima.

Pogrešno si stavio kondom i nisi ostavio mesta za spermu na vrhu kondom.

Stvari si premalo sredstva za podmazivanje na kondom.

Koristio si pogrešno sredstvo za podmazivanje (bebi ulje, vazelin).

Jednostavno ti se desilo. S vremena na vreme se i kondomi kidaju. Zbog toga se dogovori sa mušterijom da ti svakako ne svrši u dupe iako koristi kondom.

Pušenje

Pušenje je svakodnevna seks praksa u seks biznisu. Ako ti ga mušterija puši, onda se možeš opustiti i uživati. Za većinu dečaka je to sasvim OK. Međutim ako ga ti pušiš to je sasvim druga stvar. Koristi kondom i ne dozvoli da ti svrši u usta.

Izvor: Deutsche AIDS Hilfe e.V.
portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice