Mit o istopolnoj usmerenosti


Pogledajmo neka uverenja o istospolno usmerenim pojedincima, koja nikako nisu tačna.

Istopolno usmereni zloupotrebljavaju decu.

Još uvek je prisutno uverenje i povezivanje istopolne usmerenosti s pedofilijom. Istina je puno bliže. Mnoga istraživanja su već pokazala da je počinitelj najčešće neko tko je blizu detetu i kome dete (kao roditeljima) veruje. Ponekad je lakše pokazati prstom na neznanca nego suočiti se s istinom. To uverenje bi bilo dobro promeniti ne samo zbog menjanja pogleda na ljude usmerene na svoj pol, već zato da se roditelje osvesti kako bi mogli zaštititi svoju decu pred istinskom pretnjom.

Istopolno usmereni ne mogu imati svoju djecu, zato se bave tuđom decom.

Ponovno roditelji u svojoj brizi za decu i zbog svoje nesposobnosti da vide istinu optužuju LGBT (lezbijke, gejevi, biseksualci, transeksualci) skupinu kao krivca. Naravno da LGBT skupina ne usvaja. Čak i kada bi, ne bi bili uspešni, jer istopolnu usmerenost ne izabiremo samo i ne menjamo je svaku sezonu kao da je to zadnja moda. Inače je na svetu dovoljno dobrovoljaca, pa usvajanja zaista nisu potrebna.

Istopolno usmereni zahtevaju posebna prava.

Istopolno usmereni zahtevaju jednaka prava kao svi ostali. Pravo na venčanje nije nikakvo posebno pravo, jer na njega ima pravo približno 90 % stanovništva. Pravo na nediskriminaciju na radnom mestu isto tako nije posebno pravo izumljeno samo za istopolno usmerene. Biti državljanin koji očekuje da će država štititi njegova osnovna prava i privilegije.

Istopolno usmereni žele potkopati kršćanstvo.

Verovali ili ne, ali većina istopolno usmerenih su hrišćani koji nemaju problema s Bogom.

Istopolno usmereni predstavljaju pretnju venčanju, braku.

Braku sigurno prete opasnosti. Iako ta opasnost nije u homoseksualnosti. Heteroseksualcima nije potrebna preterana pomoć pri obezvređivanju braka. Venčanje istopolno usmerenih ljudi ne bi ništa oduzelo instituciji braka, već bi joj u najboljem slučaju i nešto dodalo.

Istopolno usmereni šire AIDS.

Prva veća izbijanja AIDS -a u severnoj Americi i Americi su se zaista dogodila u gejevskoj skupini i među intravenoznim korisnicima droga. Danas skoro trideset godina kasnije znamo da od AIDS-a i drugih polnih bolesti niko nije siguran. Možda se radi opet o načinu uveravanja samih sebe i nekom uzaludnom tešenju da se eto događa nekome drugome, a ne nama.

Sve lezbijke mrze muškarce.

No, da, tako kao što će se naći neka heteroseksualna žena kojoj je muškaraca na vrh glave, verovatno će se naći i neka lezbijka. To nikako ne možemo opovrgnuti. Naravno da ne treba niti ovde previše poopstavati. Možda to izvire iz muške mržnje prema lezbijkama koje su im nedostupne.

Gejevima je samo do seksa.

Ništa više i ništa manje nego kao heteroseksualcima. Tko se ne želi seksati? I od kada je to zločin?

Gejevi su poženstvenjeni.

Queer skupina je vrlo šarolika, raznolika. Ponekad je uistinu potrebno nešto spoznati, pre no što sudimo.

»Neko« ga je učinio takvim.

Da, taj netko je dan danas najčešće majka - univerzalni krivac svega lošeg na ovom svetu. Iz toga proizlazi mnogo samooptuživanja i mnogo problema.

Ako ti se prijatelj ili prijateljica poveri da je istopolno usmeren/a, osvaja te! Verovatno je malo istopolno usmerenih, koji ne bi to doživeli. Ne znam od kada istopolna usmerenost znači nesposobnost prijateljevanja.

Predrasude su ponekad zaista najgori neprijatelj razuma.


portalIzlaz na portal         Predhodna stranica         Na pocetak ove stranice